ua en ru

Теракт в Кабулі: кількість жертв перевищила 30

Теракт в Кабулі: кількість жертв перевищила 30 Фото: афганські силовики ліквідували учасників нападу

Сили безпеки Афганістану ліквідували всіх учасників нападу на госпіталь

Більше 30 людей загинули в результаті теракту, що стався вранці 8 березня в госпіталі Кабула (Афганістан). Про це повідомляє Reuters з посиланням на міністерство оборони Афганістану.

Повідомляється, що спочатку на території госпіталю Сардара Мухамамад Довудхана стався вибух, після чого троє бойовиків зайшли в будівлю. Вони були озброєні автоматами і ручними гранатами.

Працівник госпіталю розповів Reuters, що один з бойовиків був одягнений у білий халат. Він вбив пацієнта і одного співробітника лікарні.

Відповідальність за теракт на себе взяла терористична організація "Ісламська держава".

Також AFP повідомляє, що сили безпеки Афганістану після декількох годин збройного протистояння ліквідували всіх бойовиків, що напали на військовий госпіталь.

За даними видання, бойовиків було п'ятеро. Терорист-смертник підірвався біля головного входу в лікарню, інші четверо проникли всередину будівлі. Пізніше силовики ліквідували двох нападників, ще двоє продовжували чинити опір.

"Операція завершилася. Всі нападники знищені. Ми все ще оцінюємо збитки", - повідомив агентству представник афганського МВС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті теракту в госпіталі Кабула, який знаходиться через дорогу від будівлі посольства Сполучених Штатів Америки, загинули не менше 15 осіб.