ua en ru

ТЕО на побудову кільцевої дороги у Києві має буде закінчено до кінця липня, - Каськів

Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) на побудову кільцевої дороги в Києві має буде закінчено до кінця липня. Про це заявив під час громадських слухань за результатами відкритого міжнародного тендеру добудови міської кільцевої дороги від Столичного до Харківського шосе голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відбувся тендер 17 квітня, компанія Zagope - Construções е Engenharia SA була визначена переможцем цього тендеру, вже в травні були проведені польові дослідження місцевості, траси по обидва боки річки Дніпро: ознайомилися з рельєфом, екологією і так далі... І, згідно з умовами тендеру, протягом 90 днів компанія завершить розробку ТЕО, після цього агентство його прийме та передасть на розгляд Кабінету міністрів України. Після затвердження проекту Кабінетом міністрів України ми перейдемо до інвестиційного конкурсу, на якому буде визначена компанія-переможець", - сказав Каськів.

За його словами, функція замовника покладена на окремо створене державне підприємство, яке адмініструє реалізацію національного проекту "Повітряний експрес та інші інфраструктурні об'єкти Київського регіону". В управлінні цього державного підприємства знаходиться проект з будівництва швидкісної колії Центрального залізничного вокзалу в Києві до аеропорту "Бориспіль".

Зазначимо, Каськів також заявив, що у Держінвестпроекту є сім пропозицій на побудову концесійної дороги від Столичного до Харківського шосе у Києві.