ua en ru

Теніс: Серена Вільямс завершить сезон на першому місці рейтингу WTA

Американка Серена Вільямс гарантувала собі першу сходинку у світовому рейтингу WTA за підсумками сезону.

Американка Серена Вільямс гарантувала собі першу сходинку у світовому рейтингу WTA за підсумками сезону.

На вершину рейтингу американка вилізла 18 лютого, потіснивши білоруску Вікторію Азаренко і ставши самою віковою першою ракеткою за всю історію.

Як повідомляє Eurosport, в цьому сезоні Серена вже здобула 67 перемог, 4 поразки і завоювала 9 титулів, включаючи трофеї «Ролан Гаррос» і US Open. Перемога на американському турнірі "Великого шолома" принесла їй рекордні призові в історії жіночого тенісу - 3,6 млн доларів.

"Серена протягом всієї своєї кар'єри доводить, що вона приголомшлива чемпіонка як на корті, так і поза його межами. У цьому сезоні вона продовжила переписувати книгу рекордів і доводити свою причетність до видатних спортсменів всіх часів і народів", - сказала президент WTA Стейсі Эллестер офіційному сайту організації.

Раніше Вільямс-молодша двічі завершувала рік званням першої ракетки світу (2002, 2009). До неї завершити не менше трьох сезонів на першій сходинці вдавалося лише шести тенісисткам: Штеффі Граф (8 разів), Мартіні Навратіловій (7), Кріс Еверт (5), Ліндсей Девенпорт (4), Жюстін Енен (3) і Мартіна Хінгіс (3).