ua en ru

Тендер з приватизації ОПЗ було зірвано через борги підприємства і недовіру інвесторів, - Білоус

Тендер з приватизації ОПЗ було зірвано через борги підприємства і недовіру інвесторів, - Білоус Фото: голова ФДМ Ігор Білоус розповів про приватизацію ОПЗ

Заборгованість підприємства складає майже 200 мільйонів доларів

Причиною зриву тендеру з приватизації "Одеського припортового заводу" стали борги підприємства і недовіра інвесторів. Про це заявив голова Фонду державного майна України Ігор Білоус в ефірі "5 каналу".

"Те що сталося - це результат тих сумнівів, тієї тяжкої історії, яка була останні 10-11 років, тобто повна відсутність приватизації, постійна зміна законодавства, певна недовіра до нас, як до приватизаційного органу і в цілому до макроекономічного стану України", - зазначив Білоус.

За його словами, також інвестори вимагали реструктуризувати борг підприємтва.

"Що саме відбилося в тих питаннях, що вони задавали? Це три блоки запитань, якщо так коротко підсумувати - це, звичайно, початкова ціна на аукціон, яка не відповідає певній кількості ризиків; заборгованість, яка досить велика і значна, практично 200 мільйонів доларів без пені і штрафів; небажання певних інвесторів працювати з контрагентом далі і вимога реструктуризувати той борг до угоди або під час угоди; величезний юридичний блок - позови, податкові розбори, претензії, які накопичувало це підприємство до сьогоднішнього дня" - наголосив голова ФДМУ.

Нагадаємо, раніше в ФДМ заявляли, що конкурс з продажу ОПЗ зірваний через відсутність попиту.