ua en ru

Тема дочасних виборів до ВРУ нав'язується Україні ззовні, - Парубій 

Тема дочасних виборів до ВРУ нав'язується Україні ззовні, - Парубій  Фото: Андрій Парубій

Парубій також нагадав, що протягом минулого пленарного тижня парламент ухвалив низку важливих рішень

Тема дострокових виборів до Верховної Ради України (ВРУ) нав'язана ззовні і спрямована на зупинку України на шляху реформ. Про це сьогодні під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів заявив голова ВРУ Андрій Парубій у відповідь на заяву голови "Опозиційного блоку" Юрія Бойка про необхідність проведення дочасних парламентських виборів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені видається, що тема дочасних виборів, - це моя особиста думка, - вона, власне і спрямована на те, щоб зупинити країну на шляху реформ, щоб зупинити країну під час війни. І мені видається, пане Юрію, - це моя думка, я висловлюю свою думку, - це не є український сценарій", - заявив Парубій, зазначивши, що на його думку, сценарій дочасних перевиборів ВРУ намагаються накинути Україні ззовні.


"Мені видається, що комусь, власне, такий парламент, який здатний захищати країну, який здатний боротися з корупцією, він і не цікавий, що комусь хочеться якнайшвидше розпуску цього парламенту", - наголосив голова ВРУ.

Парубій також нагадав, що протягом минулого пленарного тижня парламент ухвалив низку важливих рішень, зокрема про амністію, а також дозвіл на зняття депутатської недоторканості та арешт нардепа Олександра Онищенка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проміжні вибори у семи округах, які відбудуться 17 липня, принципово не змінять розклад політичних сил у Верховній Раді.