ua en ru

Особистого охоронця Захарченка судитимуть заочно

Особистого охоронця Захарченка судитимуть заочно Фото: Олександр Захарченко

За співпрацю з терористами йому загрожує до 15 років позбавлення волі

Особистого охоронця ватажка так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександра Захарченка судитимуть заочно. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Прокуратура Донецької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього українського міліціонера, який обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)...Судитимуть колишнього правоохоронця заочно", - йдеться у повідмоленні.

Як зазначається, мешканець міста Торез з 2003 по 2014 роки працював в органах МВС в Донецькій області, у жовтні 2014 року він вступив до особового складу так званої "охорони голови ДНР" й забезпечував особисту безпеку Захарченка.

"Виконуючи злочинні накази, будучи озброєним автоматом АКСУ-74, обвинувачений охороняв ватажка терористів від військовослужбовців, правоохоронців та учасників інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області, а також місцевих проукраїнських осіб", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за співпрацю з терористами йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Захарченко пообіцяв найближчим часом озвучити імена офіцерів Служби безпеки України, які нібито причетні до вбивства бойовика Мотороли (Арсена Павлова).