ua en ru

Телеведуча задекларувала чверть мільярда гривень річного доходу

Телеведуча задекларувала чверть мільярда гривень річного доходу Фото: національна валюта (прес-служба НБУ)

Податкова підбиває підсумки декларування доходів за 2019 рік

Телевізійна ведуча задекларувала 261,6 млн гривень доходу, отриманого за 2019 рік. До списку рекордсменів шоу-бізнесу також увійшли футболіст з 24,5 млн гривень доходу та співак, який заробив 15,3 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби України.

У прес-службі податкової РБК-Україна не назвали прізвище телеведучої, пославшись на Податковий кодекс. Однак мова може йти про Оксану Марченко, дружину народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Раніше він оприлюднив свою декларацію за 2019 рік, в якій були зазначені доходи Марченко в сумі 258,7 млн гривень, отримані від кіпрської компанії Tumillon Investments.

За даними прес-служби, зірки естради, музиканти, шоумени, ведучі та спортсмени задекларували доходи, отримані у 2019 році, на загальну суму 766 млн гривень.

Як зазначили в податковій, переважна частина відомих людей, які займаються артистичною та мистецькою діяльністю, зареєстровані в межах такої діяльності приватними підприємцями, проте законодавством передбачено випадки, коли і вони подають декларації про майновий стан і доходи.

Так, публічними особами за підсумками минулого року задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі понад 56 млн гривень, військового збору - майже 7 млн гривень.

Усього в Україні за підсумками деклараційної кампанії - 2020 майже 8 тис. осіб задекларували доходи у розмірі понад 1 млн гривень. При цьому 3 особи зазначили доходи у сумі понад 1 млрд гривень. Це - два мешканці м. Києва та один - м. Дніпра.

Загалом мільйонерами задекларовано отриманий дохід у сумі 68,3 млрд гривень та визначено до сплати майже 2 млрд гривень податкових зобов’язань.

Найбільша кількість мільйонерів, які подали декларації, обліковується по м. Києву - 40 % від загальної кількості (3242 особи), Дніпропетровській та Харківській областях - 8 % (616 осіб) та 7,4 % (593 особи) відповідно.

Рекордну суму своїх податкових зобов’язань до сплати в бюджет (з ПДФО та військового збору) визначено мешканцем м. Києва. Він сплатить 304,0 млн гривень.

Нагадаємо, у минулому році податкова повідомляла про те, що українська телеведуча задекларувала за 2018 рік 158,8 млн грн.

Відзначимо, за даними Держстату, у 2019 році доходи нижче фактичного прожиткового мінімуму отримували 23,1% українців.