ua en ru

TeleTrade: Прем'єр-міністр Греції Самарас вважає, що кредитори повинні допомогти країні впоратися з борговим навантаженням

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас заявив, що європейські держави, які фінансують програму порятунку Греції не повинні чекати надто довго, перш ніж допомогти країні впоратися з борговим навантаженням.

Посилаючись на зобов'язання, дане в листопаді країнами зони євро «розглянути питання щодо подальшої допомоги зниження боргу Греції», Самарас сказав, що «країна знаходиться на шляху до виконання головної умови: досягнення щорічного профіциту бюджету до виплати відсотків, тобто первинного профіциту».

«Якщо Греції дійсно вдасться досягти первинного профіциту, то Європейський Союз повинен допомогти і буде допомагати Греції», - заявив Самарас у вівторок у Вашингтоні. - «Для мене дуже важливо не відкладати це рішення в довгий ящик».

Економічний спад в Греції, який триває вже шостий рік, заглибився на тлі скорочення витрат і підвищення податків, пов'язаних з програмою допомоги від єврозони і Міжнародного валютного фонду розміром 240 млрд. євро (325 млрд. доларів).

«Те, як ми збираємося знизити борг, це вже інше питання», - заявив Самарас.

Раніше в цей же день Самарас зустрічався з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, і назвав переговори «плідними».

Минулого тижня заступник прем'єр-міністра Греції заявив: «Країна не вимагає третього пакету порятунку, і задовольнить свої потреби без подальшого обтяження з боку нинішніх кредиторів, за рахунок поліпшення боргових умов і, можливо, країна повернеться на ринок облігацій в наступному році».

За матеріалами компанії TeleTrade