ua en ru

TeleTrade: На думку експертів Citigroup, учасникам ринку не слід побоюватися занадто сильного падіння фунта

«Взболтан, але не змішаний», - саме таким відомим висловом Джеймса Бонда нині характеризується британський фунт, особливо після його раннього падіння, повідомляє стратег-аналітик служби Citigroup Валентин Маринов. «Недавнє ослаблення англійського фунта для багатьох учасників ринку стало несподіванкою, а інвестори, тим часом, ворожать, чи було таке поведінка національної валюти Англії викликано, в першу чергу, витісненням позицій або розворотом існуючого тренда», - міркує експерт у власній аналітичній записці.

На думку аналітика служби Citigroup Валентина Марінова, падіння у звітному періоді, швидше за все, в основному, було зумовлено деякими тимчасовими факторами, серед яких, зокрема, хеджування в кінці місяця, а також ринкове закриття позицій, які були відкриті в розрахунку на позитивні для англійського фунта угоди злиттів і поглинань.

«Відновлення показників економіки Великобританії, ймовірно, буде тривати, причому очікується, що середні обсяги іпотечного кредитування, досягнуть тих рівнів, на яких перебували до настання світової фінансової кризи 2008 року», - впевнений Валентин Маринов.

За матеріалами компанії TeleTrade