ua en ru

TeleTrade: Британські економісти очікують зльоту цін на нерухомість

У Великобританії головний економіст IHS Global Insight Говард Арчер заявив, що існує висока ймовірність різкого зростання цін на житлову нерухомість. Таку можливість він пов'язує з підвищенням активності на ринку житла і зрослим інтересом до схеми «допомога при купівлі» з боку покупців.

Нагадаємо, що в серпні за даними Банку Англії число виданих іпотечних кредитів досягла самого високого рівня за минулі п'ять років. Всього було схвалено 62226 іпотечних заявок. При цьому чисте іпотечне кредитування зросла до 974 тисяч фунтів стерлінгів, що становить приблизно 1,6 млрд доларів. Споживче кредитування збільшилося до 577 млн фунтів. Кредитування бізнесу скоротилася до 3,8 млрд фунтів. У порівнянні з минулим роком кредитування бізнес сегменту зменшилася на 3,6%.

Що стосується поточних цін на житлову нерухомість у Великобританії, то останній звіт Hometrack засвідчив, що у вересні вони показують максимальні значення за останні шість років. Так, середній рівень по Англії і Уельсу піднявся на 0,5%. При цьому річна інфляція прискорилася на 2,4%.

За матеріалами компанії TeleTrade