ua en ru

АП вимагає від Нацтелерадіо закрити канал "112 Україна", - нардеп

Влада вимагає від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення винести чергове попередження телеканалу "112 Україна", що може поставити канал під загрозу його закриття. Про це у своєму Facebook написав народний депутат Сергій Каплін.

"Сьогодні мною з АП отримана інформація про вимогу до Нацради винести чергове попередження телеканалу "112 Україна". Незважаючи на те, що українські політики, політологи і представники різних громадських і правозахисних організацій України, Європи та США висловилися про неприпустимість спроб тиску на ЗМІ і цензури - Нацрада має намір виконати це розпорядження", - написав він.

Він зазначив, що активними інквізиторами каналу є Ю. Артеменко і Т. Котенко, які ініціюють чергове попередження і тепер вже тиснуть на членів Нацради, які сумніваються в необхідності подальших репресій каналу.

За словами Капліна, голова Нацради Артеменко "вже відзвітував перед "керівництвом" в АП, що в четвер буде винесено попередження".

"Після того, як український телеканал "112 Україна" стрімко обігнав у рейтингу і частки перегляду належить президенту Порошенка "5-й канал" - на "112 Україна" посипалися: "чорний піар", попередження Нацради і прямі погрози про закриття каналу. У кулуарах Нацради Артеменко прямо говорить про те, що отримав вказівку, щоб те ні стало закрити канал, і він це виконає вказівку. Великою неприємністю для Нацради стало те, що керівництво каналу звернулася за допомогою, і отримала підтримку як всередині України, так і за її кордоном", - написав Він.

Нагадаємо, Нацрада винесла телеканалу "112 Україна" попередження за трансляцію ток-шоу "Шустер LIVE", і тепер "112 Україна" в будь-який момент може зникнути з телеекранів країни. Канал вважає дії Нацради тиском на свободу слова в Україні.