ua en ru

Телеканалу CNN дозволили мовлення в Росії

Федеральна служба по нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) вчора видала структурам CNN International універсальну ліцензію на мовлення. Про це повідомляє видання "Известия" з посиланням на джерело в американській компанії і Роскомнагляді.

"Так, 23 березня ми отримали ліцензію від Роскомнагляду на телевізійне мовлення каналу на строк до 10 років", - сказав джерело.

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров підтвердив виданню видачу ліцензії на мовлення CNN. "Я вітаю той факт, що CNN чітко слідують досягнутими домовленостями на переговорах, і вірю, що вони будуть також точні і бездоганні в своїй тематичній політиці", - заявив Жаров.

Раніше CNN віщав у складі ліцензії супутникового оператора "НТВ Плюс", проте в кінці листопада минулого року компанія, керуюча європейськими версіями каналу Turner Broadcasting System Europe (TBSE), повідомила партнерів про припинення розповсюдження каналу в Росії з 31 грудня. Тоді представники TBSE не пояснили причин свого рішення. У ряді ЗМІ відзначалося, що догляд телеканалу може бути пов'язаний з охолодженням відносин Росії і США.

Глава комітету Держдуми з інформаційної політики Леонід Левін вважає, що повернення компанії в Росії і отримання ними ліцензії в першу чергу ставлять хрест на політичних спекуляціях щодо того, що велику західну компанію нібито видавлювали з країни і її відхід в кінці минулого року був пов'язаний з появою закону про заборону реклами.