ua en ru

Телеканал ZIK звинуватив колишнього гендиректора у крадіжці бренду "Народний контроль"

Колишній гендиректор телеканалу ZIK Дмитро Добродомов та його прибічники для досягнення своїх політичних цілей намагаються використати назву відомого журналістського проекту, створеного телеканалом ZIK. Про це йде мова у офіційній заяві медіа-холдингу.

Медіа-холдинг ZIK вважає це шахрайством і прихованим рейдерством.
"ZIK змушений заявити про це, оскільки Добродомов відкрито озвучив наміри брати участь у виборчих перегонах до місцевих рад зі створеною ним партією, у назві якої є словосполучення "Народний контроль". ZIK же залишається рівновіддаленим від усіх партій та рухів, відтак вважає неприпустимим маніпулювання думкою громади з використанням створеного телеканалом бренду "Народний контроль", - підкреслили в медіа-холдингу.

В ZIK нагадали, що у січні 2015 р. вже повідомлялося про випадки незаконного використання бренду "Народний контроль" з боку сторонніх осіб, що намагалися завдати шкоди діловій репутації телеканалу ZIK та ввести в оману громадськість.

В медіа-холдингу повідомили, що зафіксовані непоодинокі випадки, коли бренд "Народний контроль" людьми Добродомова використовувався для отримання політичних дивідендів. У березні у центрі Львова були розміщені намети "Народного контролю", де роздавали політичну агітацію.

"Журналістський проект "Народний контроль" виходив на телеканалі ZIK упродовж 2014 р. Єдиним власником права інтелектуальної власності на передачу та інші об'єкти інтелектуальної власності, що пов'язані з нею, є телеканал ZIK", - підкреслили в медіа-холдингу.

Тим часом, підкреслили в ZIK, Добродомов, який став нардепом за підтримки "Блоку Петра Порошенка", вже заявив про вихід з однойменної фракції та про похід на місцеві вибори зі загаданою вище власною політичною силою, яка зараз масово рекламується на білбордах по всій Західній Україні і має велику підтримку на "Інтері" та 112 каналі.

ZIK наголошує, що продовжує твердо стояти на державницьких засадах, залишається рівновіддаленим від усіх партій та рухів та вважає неприпустимим маніпулювання думкою громади з використанням створеного телеканалом бренду "Народний контроль".