ua en ru

Телеканал NewsOne очолив екс-директор "112 Україна"

Телеканал NewsOne очолив екс-директор "112 Україна" Фото: Юрій Будяк (facebook.com/Yurii Budyak)

Директором компанії ТОВ "Новости 24 години" - телеканал NewsOne став Юрій Будяк

Директором компанії ТОВ “Новини 24 години” – телеканал NewsOne, 5 жовтня став Юрій Будяк. Відповідна інформація з’явилася у реєстрі Міністерства юстиції, повідомляє РБК-Україна.

З весни 2013 року Будяк керував ТОВ “Інформаційне агентство "112 Україна"". 1 жовтня 2018 року на сайті телеканалу з’явилася новина, що він покидає посаду директора агентства. У 2005 році він балотувався до Верховної ради за списком блоку Наталії Вітренко “Народна опозиція”.

Відзначимо, в липні 2018 року телеканал NewsOne змінив структуру власності. Замість народного депутата Євгена Мураєва власником ТОВ "Новини 24 години" стало швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, а кінцевим бенефіціарним власником у реєстрі батько Євгена Мураєва - Володимир.

Батько народного депутата Євгена Мураєва – Володимир, передав корпоративні права на телеканал NewsOne народному депутату від “Опозиційного Блоку” Тарасу Козаку. Він входить до неформальної групи Віктора Медведчука. ЗМІ повідомляли, що після зміни власника телеканалу "112 Україна" медіа керують менеджери близькі до Медведчука. Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича - Андрій Портнов 5 жовтня також повідомив, що розірвав договір про управління NewsOne.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада рекомендує РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne. Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що санкції проти телеканалів розглянуть, як тільки отримає документи з парламенту.

У матеріалі РБК-Україна повідомлялося, що в разі введення санкцій проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne закриють тільки останній з них.