ua en ru

Телегрупа "Інтер" призначила керівників своїх нішевих телеканалів

Найбільша українська телегрупа - "Інтер" - вчора призначила керівників своїх нішевих телеканалів, повідомляє "Комерсант-Україна".

Гендиректором телеканалу "Мега" призначений Олексій Мустафін. Попередній керівник "Мега" і нішевих каналів Костянтин Стрюков покидає групу. Причини свого відходу він не прокоментував, зазначивши лише, що це було "обопільне рішення сторін".

Мустафін у 2001-2006 рр. вже працював на "Інтері" керівником інформаційно-аналітичної служби. Після покупки каналу Валерієм Хорошковським у 2005 році він пішов на аналогічну посаду на телеканал СТБ, а з 2011 р. очолив департамент документально-публіцистичних програм цього каналу. На останніх парламентських виборах він виступав в якості консультанта Партії регіонів з питань взаємодії зі ЗМІ.

Крім того, вчора "Інтер" також призначив главу п'яти своїх нішевих каналів (Enter Film, "Піксель", MTV Ukraine, К1, К2 та "Ентер-фільм") - вони перейдуть під керівництво гендиректора К1 Сергія Дем'янчука. На "Інтері" у 2007-2008 роках він обіймав посаду програмного директора. Пізніше - аналогічну посаду на каналі "1+1", після чого Дем'янчук став генпродюсером телеканалу ТВі, а в 2011 р. повернувся в групу "Інтер", очоливши канал К1. Тоді причиною переходу на К1 він назвав небажання займатися політичним телебаченням. Вчора коментувати своє призначення Сергій Дем'янчук відмовився.

Читайте також: Співвласником "Інтера" стане глава АП Сергій Льовочкін