ua en ru

Поточний рік може стати рекордним за кількістю злочинів, - Медведчук

Якщо злочинність збережеться на рівні, оприлюдненому Державною службою статистики, то буде перевершений абсолютний рекорд за кількістю злочинів, скоєних щомісяця в незалежній Україні, їх число складе близько 710 тис. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадав, що рекорд був поставлений два десятиліття тому, в період розгулу бандитизму, потім їх кількість стала знижуватися. За словами Медведчука, з 2010 р. знову почалося зростання, але показники все одно були куди більш скромними, ніж нинішні.

"Якщо роком раніше в Україні частка тяжких та особливо тяжких злочинів становила 28,2%, то зараз їх 34%. Кількість крадіжок збільшилася до 51,3 тис. (зростання 4%), шахрайств - до 10,8% (зростання 2%), розбоїв - до 700 (зростання 40%). А кількість злочинів, пов'язаних з вбивством одного і більше осіб, і замахів на вбивство зросла майже вдвічі - з 491 до 957", - повідомив він.

Лідер руху наголошує, що всього за два місяці 2015 р. було умисно вбито 1188 осіб. "Для порівняння: за весь 2011 р. Було вбито 1992 людини. Тобто, якщо чотири роки тому від рук убивць щомісяця гинули 160 осіб, то зараз - 594", - підкреслив Медведчук.

Він нагадав, що зараз в Україні безконтрольно гуляє по країні зброя, спостерігається дискредитація органів, погіршення якості їх роботи.

"В результаті ми маємо - і це крім жертв війни - безліч убитих, чого за інших обставин могло б не бути. Мова йде про тисячі осіб на рік. Так чи можна всерйоз говорити про "революції гідності" та урочистості прав людини, коли жителі України ущемлені у фундаментальному праві на життя і безпеку?", - резюмував політик.