ua en ru

Текст УА з ЄС пройде міжвідомчу експертизу в Україні до кінця липня 2013 р., - Кожара

До кінця липня 2013 р. текст угоди про асоціацію з Європейським Союзом пройде міжвідомчу експертизу в Україні. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейська інтеграція залишається ключовим пріоритетом нашої державної політики... Підписання історичного документа - угоди про політичну асоціацію з ЄС - заплановано в кінці листопада поточного року на саміті європейського партнерства", - заявив міністр.

Він зазначив, що Україна на цьому шляху вже виконала основну частину вимог європейської сторони в рамках підготовки до підписання угоди.

"За підсумками 16 засідання спільної Ради співпраці можна констатувати позитивну налаштованість ЄС у підписанні угоди... ЄС відзначив прогрес у процесі здійснення реформ, але нам ще належить продовжити цей процес. Але цей процес має довгостроковий характер. Це визнають наші європейські партнери", - сказав Кожара.

Міністр підкреслив, що колегія Європейської комісії прийняла рішення, рекомендувавши державам ЄС підписати з Україною угоду про асоціацію.

"Тому ми завершуємо міжвідомче узгодження тексту угоди. Плануємо завершити процес до кінця липня, а потім передати його на розгляд і погодження Міністерству юстиції", - додав Кожара.