ua en ru

Технічну справність вагонів "Дніпровагонрембуду" підтвердила комісія УЗ

Технічну справність вагонів "Дніпровагонрембуду" підтвердила комісія УЗ Фото: Леонід Таслицький

Проте замовнику вагони досі не передані

Інформація про технічні несправності у трьох вагонах, капітально відремонтованих ПАТ "Дніпровагонрембуд" і нібито забракованих приймальною комісією "Укразалізниці", не підтвердилася. 11 серпня приймальна комісія залізничного відомства підписала документи, які засвідчують технічну прийомку рухомого складу, повідомляє "Главком".

Видання зазначає, що комісія "Укрзалізниці" прийняла вагони, прибувши на підприємство та підписавши остаточний пакет документів технічної прийомки.

Проте, замовнику вагони досі не передані. За словами генерального директора ПАТ "Дніпровагонрембуд" Леоніда Таслицького, це пов'язано з відсутністю ряду документів з боку замовника - а саме додаткової угоди. Справа в тому, що Донецька залізниця, якій повинні бути передані відремонтовані вагони, як юридична особа ліквідована ще на початку липня, а з її правонаступником - "Пасажирською компанією" - документи досі не підписані. Проте, Таслицький впевнений, що це всього лише формальність і вона буде врегульована найближчим часом.

"Таким чином, в програші як і раніше залишаються пасажири українських поїздів, які страждають у літню пору від дефіциту залізничних квитків. Причина зрозуміла - відсутність вагонів необхідної кількості купейних і плацкартних гідного рівня. Водночас, вже готовий до експлуатації рухомий склад тижнями простоює через волокиту чиновників", - повідомляє видання.