ua en ru

У Техасі кордон із Мексикою охоронятимуть понад 1 тис. озброєних нацгвардійців

У Техасі кордон із Мексикою охоронятимуть понад 1 тис. озброєних нацгвардійців Фото: кордон США із Мексикою (wikipedia.org/Phil Gingrey)

Зараз кордон у штаті Техас охороняють 250 військових

Влада штату Техас (США) планує збільшити кількість військових Національної гвардії на кордоні з Мексикою до понад тисячі осіб. Про це повідомив губернатор штату Грег Ебботт, передає видання KTSA.

Ебботт розповів, що зараз американський кордон у штаті Техас охороняють 250 військових, і підкреслив, що всі військовослужбовці від його штату на американсько-мексиканському кордоні будуть озброєні.

"У будь-якій ситуації, в якій вони можуть зіткнутися з кимось дуже небезпечним, вони будуть озброєні. Наша Національна гвардія повинна бути в змозі захистити себе", - сказав він.

Він додав, що захищати кордон "з багнетами" це "не їхня роль".

Крім того, Еббот пояснив, що збільшення кількості гвардійців викликане необхідністю збільшити ресурс охорони кордону і зміцнити його захист.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовослужбовці Національної гвардії США вирушили на кордон із Мексикою на допомогу прикордонній службі на південно-західному кордоні.