ua en ru

США направили Нацгвардію на кордон із Мексикою

США направили Нацгвардію на кордон із Мексикою Фото: будівництво паркану на кордоні США і Мексики (twitter.com/CBPSanDiego)

На допомогу прикордонникам відправилися від 2 тис. до 4 тис. військовослужбовців Нацгвардії

Військовослужбовці Національної гвардії США вирушили на кордон із Мексикою. Про це йдеться в спільній заяві міністра внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен і глави Пентагону Джеймса Меттіса в Twitter.

"Увечері Національна гвардія висунулася на допомогу прикордонній службі на південно-західному кордоні США. Міністерство внутрішньої безпеки виявило вразливі місця в безпеці кордону і звернулося до Нацгвардії", - заявила Нільсен.

Перед цим, 6 квітня 2018 року, стало відомо, що президент США Дональд Трамп вирішив відправити від 2 тис. до 4 тис. військовослужбовців Нацгвардії на кордон із Мексикою. Незадовго до цього глава держави пообіцяв розірвати з Мехіко угоду про зону вільної торгівлі (NAFTA) через нелегальну міграцію та наркотрафік.

Крім того, однією з передвиборних обіцянок Трампа було зведення на всьому кордоні з Мексикою стіни. В кінці березня Конгрес схвалив виділення 1,6 млрд доларів на спорудження паркану, хоча спочатку в проекті бюджету на нього глава США просив 25 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп має намір підписати розпорядження про розміщення Національної гвардії біля кордону з Мексикою.