ua en ru

У портах Криму зафіксовано 30 вантажних суден-порушників протягом вересня

У портах Криму зафіксовано 30 вантажних суден-порушників протягом вересня Фото: Крым (wikimapia)

Більшість суден, що заходили на півострів, належать Росії

В період з 1 вересня по 1 жовтня 2017 року зафіксовано заходження 30 вантажних суден-порушників до портів окупованого Криму. Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

"Цими суднами здійснено 79 заходів до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. З них 23 судна під прапором Російської Федерації та 7 - під прапорами інших держав. Зокрема: Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Танзанія", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зафіксовано 5 суден під прапорами Мальти, Панами, Танзанії, Того та Росії, які перебували в акваторії портів Севастополя, Феодосії та Ялти без заходу до терміналів порту.

У міністерстві нагадують, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим, - Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта - закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30 квітня.

У міністерстві також зазначають, що заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь розглядатиметься як порушення норм міжнародного права та як дії, що підривають суверенітет України.

Нагадаємо, 8 вересня 2017 року в порт окупованого Росією Севастополя увійшов суховантаж NADALINA під прапором Сьєрра-Леоне, порушивши заборону України на входження суден у закриті порти на Кримському півострові.