ua en ru

Протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню

Протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню Фото: війна на Донбасі

Це майже вдвічі більше, ніж за попередню добу

У зоні проведення АТО активність російських терористичних угрупувань різко зросла. Про це йдеться в зведенні прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 5 квітня 2016 року, опублікованому в Facebook.

Протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, що наполовину більше у порівнянні з добою раніше.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 5 квітня 2016 року: У зоні проведення антитерористичної операції ...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Monday, April 4, 2016

Використовуючи міномети різних калібрів, російські найманці завдали вогневих ударів по позиціям українських сил майже уздовж всієї лінії розмежування.

На Донецькому напрямку ворог цілив 4 рази у захисників Авдіївки, у напрямку Новгородського 3 рази та по Зайцевому - 2 рази.

Бойовики нарощують свої зусилля і на Маріупольському напрямку, йдеться в зведенні. При цьому вони застосовують зброю, заборонену мінськими домовленостями. Так, обстрілів із мінометів калібру 120мм зазнали українські позиції поблизу Талаківки, а із мінометів калібру 82мм - біля Широкіного.


Окрім цього, на цьому ж напрямку в районі Гранітного бойовики спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО. Для відбиття було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї, що змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити.

На Луганщині ворожі міномети били по позиціях ЗСУ біля Новозванівки.

Нагадаємо, Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових четвертої хвилі мобілізації.