ua en ru

Упродовж 10 років у Польщі буде розгорнуто всю систему протиповітряної оборони Patriot

Упродовж 10 років у Польщі буде розгорнуто всю систему протиповітряної оборони Patriot Фото: Бартош Ковнацький (facebook.com DPIMON)

Система коштуватиме Польщі приблизно 30 млрд злотих (7 млрд євро)

Заступник міністра національної оборони Польщі Бартош Ковнацький у понеділок, 10 липня, заявив, що впродовж 10 років у Польщі буде розгорнуто всю систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Нині ми беззахисні, коли мова йде про систему протиповітряної оборони. Це одне з головних завдань польської безпеки. Будівництво власного щиту… Упродовж 10 років ми матимемо усю систему, я переконаний, вже робочу, ефективну, повністю безпечну. Ми хочемо, аби це сталося раніше", - зазначив замміністра.

За його словами, система коштуватиме Польщі приблизно 30 млрд злотих (понад 7 млрд євро). Заступник міністра підкреслив, що такі гроші передбачені у польському бюджеті.

Слід зазначити, що меморандум про наміри Департаменту оборони США у справі системи Patriot для Польщі передбачає, що на першому етапі американські сухопутні війська представлять Варшаві пропозиції, що стосуються чотирьох вогневих одиниць (тобто двох батарей з 12 гарматами), озброєних ракетами PAC-3 MSE та оснащених системами ведення вогню IBCS. Комплекси будуть оснащені секторальними радіолокаційними радарами. Поставки планують почати у 2022 році, досягнення оперативного потенціалу передбачено на 2023 рік.

Нагадаємо, Польща закупить у США системи протиракетної оборони Patriot, сторони підписали відповідну угоду.