ua en ru

На Тайвані хочуть створити азіатський аналог Кремнієвої долини

На Тайвані хочуть створити азіатський аналог Кремнієвої долини Фото: на Тайвані хочуть створити азіатський аналог Кремнієвої долини

Уряд країни ставить перед собою мету зайняти 5% світового ринку "інтернету речей" і створити 100 нових стартапів

Уряд Тайваню запускає проект по створенню азіатського аналога Кремнієвої долини (Asia Silicon Valley), повідомляє місцеве видання Digitimes.

Як зазначає видання, проект має дві основні концепції – створити здорову екосистему для інновацій і стартапів і підштовхнути розвиток індустрії "інтернету речей" (IoT).

Уряд країни має намір сфокусуватися на поддерже інноваційного потенціалу, створенні кращої операційного середовища, посилення взаємодії тайванських компаній із загальносвітовими тенденціями, а також збільшення курсів програмування в навчальних закладах та посилення співпраці університетів та ІТ-індустрії.

На Тайвані ставлять перед собою мету зайняти 5% світового IoT-ринку і створити 100 нових стартапів або R&D-центрів, а також три системноинтегрированных компанії міжнародного рівня. Крім того, уряд розраховує збільшити дві основні інвестиції в Тайвань і створити інститут для віртуального навчання.

Нагадаємо, Apple планує розмістити 1 млрд доларів у вигляді облігацій на Тайвані