ua en ru

Тарута виступає за перехід української промисловості на самозабезпечення газом

Українські промислові підприємства мають на власних засадах вирішувати проблему забезпечення своїх потреб у природному газі.

Українські промислові підприємства мають на власних засадах вирішувати проблему забезпечення своїх потреб у природному газі. Про це голова Донецької ОДА журналістам за підсумками розширеного засідання Кабміну заявив голова Донецької ОДА обласної державної адміністрації Сергій Тарута, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кожне підприємство пропрацює свою програму по газу. Це хіміки, металурги... В Маріуполі споживають досить багато газу, вони говорять про можливість закупівлі газу на власних засадах. Ми повинні їм це забезпечити теж... Таким чином, ти вирішуєш проблему самостійно. Тому таким чином, ми вважаємо, що промисловість зможе вирішити цю проблему самостійно", - заявив Тарута.

Зазначимо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на розширеному засіданні КМУ запевнив, що уряд і "Нафтогаз України" готові забезпечити транзит газу для промислових підприємств, якщо вони зможуть підписати контракти на постачання газу на самостійних засадах.