ua en ru

Будь-яка компанія може отримує доступ до транзитних можливостей "Нафтогаза", - Яценюк

Будь-яка українська чи іноземна компанія, яка хоче купувати газ для своїх потреб, отримує доступ до транзитних можливостей НАК "Нафтогаз України".

Будь-яка українська чи іноземна компанія, яка хоче купувати газ для своїх потреб, отримує доступ до транзитних можливостей НАК "Нафтогаз України". Про це заявив прем'єр міністр України Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК -Україна.

"Я хотів би заявити офіційну позицію уряду України, яку ми сьогодні оголосили європейському комісару з питань енергетики - це наша спільна позиція: будь-яка українська чи іноземна компанія, яка хоче і має можливість придбати газ для власних потреб, відповідно до вимог Третього енергетичного пакету, отримує доступ до транзитних можливостей НАК "Нафтогаз України". Хочете на промисловість завозити, ми вам відкрили двері. Ваше питання - ціна , обсяги, умови поставки, наше завдання - дати вам транзит. Ми вам забезпечимо невідкладно, по стандартній ціні, ви отримуєте газ там, де скажете", - заявив Яценюк.