ua en ru

Тарифи на стаціонарний зв'язок в Україні знову можуть зрости

Тарифи на стаціонарний зв'язок в Україні знову можуть зрости Фото: стаціонарний зв'язок може подорожчати (guernseypress.com)

Для міських абонентів підвищення складе близько 4%

ПАТ "Укртелеком" надав Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ) обґрунтування для підвищення тарифів на фіксований телефонний зв'язок. Про це РБК-Україна повідомив директор з корпоративних комунікацій оператора Михайло Шуранов.


"Укртелеком" надав НКРЗІ розрахунки, які обґрунтовують необхідність незначного збільшення тарифів. Так, наприклад, для жителів міст підвищення складе близько 4%, що є необхідним", - повідомив він.

Основним чинником підвищення тарифів в "Укртелекомі" називають збільшення собівартості послуг, а саме – збільшення ціни на енергоресурси, утримання об'єктів зв'язку і зростаючий загальний рівень інфляції.

При цьому в компанії вважають, що в сучасних ринкових умовах регулювання тарифів є неактуальним. Так, в "Укртелекомі" відзначають, що обслуговують не більше 10% всіх абонентів голосової телефонії в Україні і при цьому не можуть конкурувати ринковими методами.

"Наприклад, ми не можемо створити пакетний тариф, в якому телефонія буде безкоштовною, тобто 0 гривень, а ціна за інтерактивне телебачення та інтернет. Цей факт суперечить ринкової конкуренції і є архаїзмом", - вважають в "Укртелекомі".

Нагадаємо, "Укртелеком" наростив за підсумками II кварталу доходи від інтернету і телефонії.