ua en ru

Тарифи на комунальні послуги у Києві не будуть підвищені у 2012 р, - Мазурчак

Тарифи на комунальні послуги у Києві не будуть підвищені у 2012 р. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цей рік ми не плануємо піднімати тарифи, якими ми опікуємося, тобто квартирну плату, і не планується піднімати тарифи на воду і тепло", - сказав Мазурчак.

В цей же час він зазначив, що за останній час до кол-центру КМДА поступило понад 1,5 тис. скарг щодо того, що люди отримують квитанції з великими сумами, які не відповідають місячній платі, однак це не означає підвищення тарифів і більшість з тих людей вже отримали пояснення.

"У нас є такі випадки, коли деякі ЖЕКи одночасно зняли показники за два місяці - за жовтень і за листопад і дали суму до оплати за два місяці, враховуючи це у деяких людей вийшло в 3-4 рази більше", - пояснив заступник голови КМДА.

Також він зазначив, що кількість боржників у місті по оплаті комунальних послуг почала різко зменшуватись.
"Ми зв'язуємо це саме з введенням знижок по оплаті, ви знаєте, що 10% - це по квартирній платі, і 7% - по теплу і по воді. Люди почали до 20 числа масово сплачувати і сьогодні вже до 80% людей задіяні в схемі знижок. Цей експеримент себе виправдав і надалі ми будемо продовжувати таку систему знижок", - зазначив Мазурчак.

Нагадаємо, що 14 грудня 2011 р. губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк заявляв, що найближчим часом не передбачається зниження тарифів на послуги ЖКГ, оскільки ціни на енергоносії зростають. Також він зазначав, що 2012 р. на реформування комплексу ЖКГ Київської області буде виділено 10 млрд грн.