ua en ru

Тарифи на гарячу воду в Києві з липня підвищені з 15,89 до 25,10 грн/куб. м

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (НКРКП), встановила з 1 липня 2014 р. для компанії "Київенерго", яка забезпечує Київ гарячою водою, нові підвищені тарифи на послуги із централізованого постачання гарячої води та на послуги централізованого опалення.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (НКРКП), встановила з 1 липня 2014 р. для компанії "Київенерго", яка забезпечує Київ гарячою водою, нові підвищені тарифи на послуги із централізованого постачання гарячої води та на послуги централізованого опалення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

Відповідне рішення НКРКП прийняв на своєму відкритому засіданні 18 червня.

Зокрема, тарифи на послуги із централізованого постачання гарячої води з 1 липня 2014 р. встановлені на рівні 25,10 грн за 1 куб. м (з ПДВ) за умови підключення сушки для рушників до системи гарячого водопостачання і на рівні 23,48 грн за 1 куб. м (з ПДВ) за відсутності рушникосушок.

Тариф із централізованого опалення для абонентів житлових будинків, які обслуговує компанія, встановлений на рівні 375,30 грн за 1 Гкал (з ПДВ) за наявності будинкових і квартирних приладів обліку теплової енергії та на рівні 9,22 грн за 1 кв. м на місяць протягом опалювального періоду (з ПДВ) при відсутності будинкових і квартирних приладів обліку теплової енергії.

Зараз же гаряча вода для населення за наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води обходиться в 15,89 грн за 1 куб. м при оплаті після 20 числа і 14,86 грн за 1 куб. м при оплаті до 20 числа.

Централізоване опалення за наявності квартирного та/або будинкового засобу обліку теплової енергії зараз обходиться у 253,15 грн за 1 Гкал при оплаті після 20 числа і 237,70 грн за 1 Гкал при оплаті до 20 числа.