ua en ru

Тарифні протести в Україні будуть наростати, - Медведчук

Тарифні протести в Україні будуть наростати, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

Медведчук розкритикував тарифну політику влади

Тарифні протести в Україні будуть наростати. Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір – право народу" Віктор Медведчук.

"Держстат України оприлюднив дані про оплату населенням житлово-комунальних послуг у грудні 2016 року. Як і передбачали всі незалежні експерти, у відповідь на необгрунтоване зростання тарифів українці масово перестали оплачувати послуги ЖКГ. Лише за один місяць ― грудень ― заборгованість по оплаті збільшилася на 26% і склала 20,175 млрд грн", - заявив він.

За словами політика, динаміка рівня оплати ЖКГ є найбільш об'єктивним показником рівня протестних настроїв в українському суспільстві. Адже саме "антисоціальна тарифна політика" влади стала однією з найбільш болючих проблем для українців, додав він.

"Є всі підстави вважати, що тарифні протести в Україні будуть наростати і можуть призвести до соціального вибуху. У всякому разі врятувати комунальну галузь від наростаючої кризи неплатежів може тільки зміна тарифної політики з відміною торішнього підвищення тарифів в два рази при прем'єрстві Гройсмана", - написав Медведчук.