ua en ru

Тариф "Дніпропетровськгазу" ставить під загрозу безаварійне газопостачання мешканців регіону

Тариф "Дніпропетровськгазу" ставить під загрозу безаварійне газопостачання мешканців регіону Фото: газ (vl.104.ua)

Компанія направила до НКРЕКП обґрунтування проекту тарифу

"Дніпропетровскгаз" отримує за доставку газу споживачеві 8 копійок з кожної гривні, сплаченої споживачем. Діючий тариф на розподіл природного газу покриває витрати компанії лише на 67,3%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

ПАТ "Дніпропетровськгаз" направив до НКРЕКП обґрунтування проекту тарифу, який дасть можливість підвищити надійність газопроводів, утримувати їх у належному стані. Сьогодні капітального ремонту та заміни потребують 11,4% газопроводів, термін експлуцатаціі яких перевищує нормативний.

Структурою нового тарифу передбачено витрати на забезпечення обліку природнього газу, а також проведення своєчасної повірки лічильників. Для цього "Дніпропетровськгазу" необхідно 162,5 млн гривень.

Проектом тарифу також передбачено підвищення заробітної плати фахівців. Зараз середня зарплата працівника "Дніпропетровськгазу" складає 6652 гривень, що на третину нижче за середню зарплату в промисловості.

"Для забезпечення стабільної роботи 18,19 тис. км розподільних газопроводів та вводів і розподілу блакитного палива більш ніж 608 тисячам сімей регіону необхідні висококваліфіковані кадри. А через наднизьку зарплату ми продовжуємо втрачати професіоналів, що може призвести до колапсу газової галузі в регіоні", - говорить головний інженер ПАТ "Дніпропетровськгаз" Олександр Макаренко.

Компанія постійно відчуває дефіцит слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового обладнання, електромонтерів, водіїв і майстрів.

Результати слухань, оформлені відповідним протоколом, доправлені на розгляд НКРЕКП. З результатами можна ознайомитись на сайті компанії в розділі "Тариф на розподіл".