ua en ru

Танками укомплектовані практично 100% танкових підрозділів, - Полторак

Танками укомплектовані практично 100% танкових підрозділів, - Полторак Фото: танк "Оплот" (uk.wikipedia.org)

Танками "Оплот" планують нарешті укомплектувати й ЗСУ

Сьогодні танками укомплектовані практично всі танкові підрозділи Збройних Сил України. Про це 9 вересня 2017 року заявив міністр оборони України Степан Полторак під час перебування у Харківському інституті танкових військ, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

«На сьогодні, за рахунок належного фінансування з державного бюджету та вчасного виконання державного оборонного замовлення, танками укомплектовані практично сто відсотків танкових підрозділів. За рахунок поставки тренажерів для підготовки екіпажів у навчальні заклади Львова і Харкова, триває якісне навчання фахівців», - доповів генерал армії.

За його словами, після завершення усіх процедур, підприємства Харкова, які виробляють броньовану техніку, отримають замовлення на поставку техніки (зокрема танків «Оплот») «більше, ніж за всі 26 років до цього».

У відомстві констатували, що танк «Оплот» - це сучасна бойова машина, яка сьогодні експортується до багатьох країн світу, але відсутня на озброєнні ЗСУ.

«Такі речі неприпустимі, адже пріоритетом розвитку сучасних збройних сил їх є технічне оснащення», - наголосив Полторак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна на міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 представила новітній танк ПТ-17.