ua en ru

Митниця Севастополя не буде звільняти від сплати зборів ЧФ Росії

Митні органи м. Севастополя не бачать підстав для звільнення від сплати митних платежів Чорноморський флот Росії при ввезенні в Україну матеріально-технічних засобів. Про це повідомила прес-служба головного управління Міністерства доходів і зборів України в Севастополі.

За словами начальника ГУ Міндоходів в Севастополі Юрія Карпова, для звільнення ЧФ від сплати митних зборів відсутні правові підстави.

"Вирішення питання звільнення від сплати митних платежів лежить в площині міждержавних відносин, на які Севастопольська митниця жодним чином не може впливати", - зазначив Карпов.

І. о. начальника Севастопольської митниці Владислав Ємельянов повідомив, що господарська діяльність підприємств і організацій Чорноморського флоту здійснюється відповідно до законодавства України.

Перевезення матеріально-технічних засобів в інтересах флоту проводяться з дотриманням прикордонного, митного та інших видів державного контролю при перетині російсько-українського кордону. Об'єктом оподаткування є операції з ввезення товарів на територію України, в даному випадку платником податків є міністерство оборони Росії.

За словами Ємельянова, в березні від імені Чорноморського флоту для митного оформлення ввезеного з Росії палива для реактивних двигунів марки ТС-1 в Севастопольську митницю були подані відповідні декларації, в яких паливо було класифіковано за кодом 2710117000 зі ставкою оподаткування акцизним податком 30 євро за т.

Для перевірки заявлених характеристик палива та правильності його класифікації зразки були направлені на дослідження в митну лабораторію. Фактичні характеристики палива виявилися передбаченими за іншим кодом - 2710112100 з оподаткуванням акцизом за ставкою 182 євро за т.