ua en ru

Митний союз Росії, Казахстану та Білорусі може трансформуватися в єдиний валютний простір, - перший віце-прем'єр РФ І.Шувалов.

Митний союз Росії, Казахстану та Білорусі в перспективі може трансформуватися в єдиний валютний простір. Таку думку висловив сьогодні перший віце-прем'єр уряду РФ Ігор Шувалов, виступаючи на міжнародному економічному форумі ради країн СНД.

Говорячи про розвиток Митного союзу, він заявив: "Можу припустити, що межі цього союзу будуть розширюватися. Не стану виключати, що в перспективі він трансформується в єдиний валютний простір".
Перший віце-прем'єр підкреслив, що при створенні Єдиного економічного простору (ЄЕП), що включає як країни, що входять до Митного союзу, так і інші країни СНД, передбачається гармонізувати законодавство цих країн до законодавства країн Євросоюзу. "У перспективі нашою метою є ЄЕП, що включає як ЄС, так і країни СНД", - підкреслив І.Шувалов. При цьому він наголосив на необхідності максимального зняття економічних і митних бар'єрів як всередині СНД, так і між ЄС та країнами СНД.
Нагадаємо, що про можливість входження до Митного союзу після перемоги на виборах говорив Президент України Віктор Янукович. Під час свого візиту до Брюсселю 1 березня В.Янукович також зазначив, що Україна буде прагнути до входження до Митного союзу, незважаючи на своє членство у Світовій організації торгівлі.
Також відзначимо, що народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров, якого вважають найбільш ймовірним кандидатом на посаду прем'єр-міністра, - послідовний прихильник входження України в ЄЕП.