ua en ru

Митний пост "Сарни-енергетичний" з 24 грудня ц.р. припиняє свою діяльність, - Держмитслужба

Державна митна служба України своїм наказом від 17 грудня 2010 р. № 1486 встановила, що з 24 грудня ц.р. зоною діяльності Енергетичної регіональної митниці є митна територія України зі спеціалізацією митного контролю та митного оформлення природного газу, нафти, нафтопродуктів та електроенергії, що переміщуються через митний кордон України трубопровідним транспортом та лініями електропередачі. Про йдеться у повідомленні прес-служби Держмитслужби.

У зв'язку з цим свою діяльність припиняють митний пост «Сарни-енергетичний», відділи митного оформлення товарів № 1 у м. Києві, № 4 у м. Коростені, № 6 у м. Херсоні, № 7 у м. Феодосії, № 11 у м. Конотопі, № 12 у м. Надвірній, № 13 у м. Запоріжжі, № 14 у м. Харкові, № 15 у м. Донецьку та сектори митного оформлення товарів у містах Іллічівську та Миколаєві Енергетичної регіональної митниці.
Їх функції передаються відповідним митним органам за ознакою адміністративно-територіального устрою.

При цьому з 24.12.2010 р. митний контроль та оформлення інших товарів, крім віднесених згідно з цим наказом до компетенції Енергетичної регіональної митниці, здійснюватимуться митними органами, визначеними в загальному порядку та без погодження з Енергетичною регіональною митницею.