ua en ru

Митники затримали вантажі з перевищенням радіаційного фону на кордоні України з Польщею та Словаччиною

У пунктах пропуску "Ужгород" та "Рава-Руська" на в'їзд в Україну митники затримали автомобілі з перевищенням радіаційного фону. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби (ДПС) України.

Напередодні вихідних у пункті пропуску "Ужгород" на в'їзд в Україну прибув вантажний автомобіль Volvo української реєстрації. У ході первинної перевірки, проведеної прикордонниками та працівниками екологічної служби із застосуванням приладів радіаційного контролю, було підтверджено факт перевищення встановленої норми гамма-фону. Згідно з товаросупровідними документами вантаж перевозився із Італії. За висновком екологічної інспекції, дане перевищення допустимих рівнів випромінювання є порушенням норм чинного законодавства України, тому автомобіль з вантажем не буде пропущено на територію України.

Крім того, прикордонники львівського загону у пункті пропуску "Рава-Руська" на в'їзд в Україну затримали 3 вантажні автомобілі марки Scania та один автомобіль DAF з перевищенням радіаційного фону. Дані транспортні засоби з метою прийняття щодо них правового рішення було затримано. Наразі вирішується питання про повернення їх на територію Польщі.

Зазначимо, що недавно Президент України Віктор Янукович заявив, що України має підвищити безпеку державних кордонів. Зокрема Янукович підкреслив, що на прикордонниках лежить значна частка відповідальності в боротьбі з наркотрафіком, нелегальною торгівлею зброєю, розповсюдженням радіоактивних та інших небезпечних матеріалів.