ua en ru

Янукович: Україна має підвищити безпеку державного кордону

Прикордонники повинні працювати на підвищення безпеки державного кордону України, водночас процедура перетину кордону має бути зручною. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час відвідання мобільного прикордонного загону в Бортничах, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ви маєте підвищити безпеку державного кордону. Водночас - і це моя принципова позиція - мають бути забезпечені інтереси законослухняних громадян як України, так і інших держав, для яких кордон має залишатися прозорим, а його перетин - зручним і комфортним", - зазначив Янукович.

Президент зауважив, що за останнє десятиріччя Державна прикордонна служба України пройшла непростий, але успішний шлях, результатом якого стало створення принципово нової правоохоронної структури спеціального призначення на основі прикордонних військ.

Глава держави також висловив переконання, що сьогодні необхідно посилювати протидію міжнародним кримінальним угрупованням. "На прикордонниках лежить значна частка відповідальності в боротьбі з наркотрафіком, нелегальною торгівлею зброєю, розповсюдженням радіоактивних та інших небезпечних матеріалів, незаконною міграцією", - сказав Віктор Янукович.

Президент звернув особливу увагу на необхідність активної боротьби з корупційними проявами. "Корупція в лавах прикордонників, як і інших правоохоронців, - пряма і вкрай небезпечна загроза національним інтересам", - підкреслив глава держави.

Раніше повідомлялося, що Президент України під час візиту до мобільного прикордонного загону у Бортничах ознайомився з новими сучасними технічними засобами, які будуть використані для охорони державного кордону, в тому числі під час проведення Євро-2012.