ua en ru

Митники виявили на україно-білоруському кордоні факти незаконного переміщення валюти на 2,4 млн дол

Митники склали протокол за фактами незаконного переміщення валюти у розмірі 2,4 млн дол., повідомляє прес-служба Держмитслужби України.

"За матеріалами, переданими митниці Луцьким прикордонним загоном, встановлено, що на території Млинівської сільської ради Ратнівського району Волинської області в 700 метрах від с. Сільця-Млинівські (Україна) - с. Мокрани (Республіка Білорусь), в 100 метрах від державного кордону України військовослужбовцями відділу прикордонної служби "Доманово" Луцького прикордонного загону ДПС України затримано двох громадян Білорусії, які намагались вивезти з України величезну суму готівки іноземної валюти", - йдеться в повідомленні відомства.

Валюту порушники переміщували в рюкзаку та в спеціально пристосованій куртці із вшитими внутрішніми кишенями в пішому порядку - 1 млн дол. (по курсу 7,9 млн грн) та 1,4 млн дол. по курсу (11,1 млн грн)
Складено два протоколи про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст.482 Митного кодексу України.

Справи було розглянуто в суді, в результаті чого прийнято та проголошено рішення про накладення штрафів в розмірі 100% вартості валюти та її конфіскації.

Читайте також: ЄС виділив Держмитслужбі України на модернізацію пунктів пропуску 7,7 млн євро