ua en ru

ЄС виділив Держмитслужбі України на модернізацію пунктів пропуску 7,7 млн євро

Європейський союз в рамках програми прикордонного співробітництва "Україна-Польща-Білорусь" виділив Державній митній службі України на розбудову пункту пропуску "Устилуг-Зосін" 5,6 млн євро та 2,1 млн євро на створення фільтрів пункту пропуску на МАПП "Ягодин". Про це на брифінгу в Устилузі повідомив заступник голови Держмитслужби Ігор Тимофеєв, передає прес-служба Волинської ОДА.

За словами Тимофеєва, проект "Устилуг-Зосін" вже розгортається: "Між Державною митною службою України та Європейською комісією на виділення грошей укладено грантову угоду. В грудні ми вже очікуємо на перший транш в розмірі 1,6 млн євро. На сьогодні розпочаті усі необхідні процедури для проведення тендеру із залученням європейських експертів для реалізації цього проекту. В ньому братимуть участь фірми, що продемонструють свою професійну спроможність та досвід. За вимогою ЄС передбачається обов'язкове співфінансування з української сторони. Тому з держбюджету буде виділено близько 6 млн грн - 10% від загальної кошторисної вартості. Це - дуже вигідний проект. До кінця наступного року ми отримаємо ще один сучасний функціональний пункт пропуску через державний кордон України".

Повідомляється, що проектно-кошторисна документація на об'єкт уже існує, проте її доведеться ще оновлювати та коригувати.

"Сьогодні уже можна з упевненістю доповідати, що усі необхідні рішення для того, щоб розпочинати роботи з реконструкції - прийняті. Сформований бюджетний запит уряду нашої держави на 2013 р. Загалом є гарантія на пристойну суму коштів, під яку можна оголошувати тендер і в наступному році розпочинати усі необхідні роботи", - заявив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Читайте також: ЄС до кінця 2013 р. може виділити Україні 200 млн євро бюджетної підтримки