ua en ru

Митники вилучили обладнання для майнінгу криптовалют на 13 млн гривень

Митники вилучили обладнання для майнінгу криптовалют на 13 млн гривень Фото: ДФС виявила контрабанду обладнання для майнінг криптовалют (bitcoin-(pixabay.com-MichaelWuensch))

Обладнання намагалися провезти через аеропорт "Бориспіль"

Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС виявлена спроба ввезення на територію України обладнання для видобутку криптовалют на 13 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, 200 відеокарт, придбаних у Гонконзі, намагалися ввезти через митний пост аеропорту "Бориспіль".

Вантаж прямував на адресу вітчизняного суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності авіатранспортом. Свій вантаж правопорушники намагалися провезти за допомогою недостовірної інформації в митній декларації.

Наголошується, що внаслідок зазначеної незаконної оборудки державний бюджет України міг втратити мільйони гривень.

Порушено адміністративну справу про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. Зазначене обладнання вагою нетто 950 кг вилучено до винесення судом рішення у справі.

Митниками викрито незаконне ввезення на територію України партії відеокарт для майнінгу криптовалют на суму 13 млн. грн...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 31 січня 2018 р.

Нагадаємо, що хакери, які зламали японську біржу цифрових валют Coincheck намагалися продати викрадену криптовалюту NEM.