ua en ru

Табачник вимагає від ВНЗ обробляти заяви абітурієнтів, подані в електронній формі, не довше 24 годин

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник звернувся до керівників вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації з вимогою обробляти заяви абітурієнтів, подані в електронній формі, не довше 24 годин. Про це йдеться в листі Табачника до керівників ВНЗ, передає прес-служба Міністерства освіти і науки України (Міносвіти).

"Вимагаю негайно ліквідувати, починаючи з 5 липня 2013 р., недоліки приймальних комісій вищих навчальних закладів у роботі з ЄДЕБО та забезпечити безперебійне оброблення заяв вступників у приймальних комісіях, що подаються в електронному вигляді", - наголосив Табачник.

Так, в листі міністра зазначається, що за даними державного підприємства "Інфоресурс" окремі приймальні комісії вищих навчальних закладів під час прийому документів на навчання допускають безпідставну затримку розгляду та оброблення заяв, поданих вступниками в електронній формі. Водночас, на консультативний телефон Міносвіти надходять скарги від вступників щодо затримки оброблення приймальними комісіями ВНЗ таких заяв.

Нагадаємо, за тиждень вступної компанії 214 тис. 400 абітурієнтів подали 608 тис. 100 заяв до ВНЗ України.