ua en ru

Табачник дозволив студентам брати участь у Євромайданах після 15:00

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник дозволив студентам вузів брати участь у мітингах на підтримку євроінтеграції після 15:00.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник (на фото) дозволив студентам вузів брати участь у мітингах на підтримку євроінтеграції після 15:00, повідомляє "5 канал".

Проте, як зазначив Табачник до 15:00 кожен студент, який отримує стипендію, зобов'язаний відвідувати заняття.

Нагадаємо, сьогодні до Євромайдану у Києві приєдналися кілька колон студентів українських вишів, зокрема студенти Національного університету "Києво-Могилянська академія", Київського національного університету ім. Шевченка, Національного педагогічного університету ім. Драгоманова та ін.

Керівництво Могилянки дуже лояльно ставиться до студентської участі в Євромайдані, те ж стосується ЛНУ ім. Франка. Ректори деяких учбових закладів на західній Україні повідомили, що дні з 25 по 29 листопада будуть зараховані студентам як пропуски з поважних причин.

Наразі на Майдані Незалежності по різним даним перебувають від 2,5 до 4 тис. осіб.

Раніше організатори мітингу на Майдані Незалежності в Києві закликали студентів, які приєдналися до акції протесту, цілодобово чергувати на Євромайдані.

Напередодні студенти оголосили всеукраїнський студентський страйк.

21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східного партнерства" наприкінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України із цього питання.

Через останні зовнішньополітичні події країну охопили вуличні акції протесту, розпочався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. людей.