ua en ru

Табачник: На оздоровлення дітей у 2011 р. передбачено 1,67 млрд грн

На оздоровлення дітей та їх відпочинок у 2011 р. передбачено 1 млрд 665 млн 158 тис грн. Про це повідомив у ході селекторної наради, присвяченої оздоровленню дітей, міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На фінансування оздоровлення дітей та їх відпочинку центральними та місцевими органами влади в 2011 р. виділяється 1 млрд 665 млн 158 тис. грн. У державному бюджеті також передбачені певні кошти, які знаходяться в розпорядженні Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту - це від 243 та 141 млн грн", - сказав Табачник.

"В цьому році ми плануємо провести оздоровлення та відправити на відпочинок 2 млн 462 тис. дітей. Це близько 75% від загальної кількості дітей в Україні. В семи областях: Дніпропетровській, Київській, Харківський, Закарпатській, Луганській та Хмельницькій, а також в місті Севастополь частка дітей шкільного віку перевищує 60%. Це частка дітей, які маємо оздоровити", - сказав Табачник.
За словами Табачника, уряд планує провести оздоровлення дітей, надати їм відпочинок у 18 регіонах країни. Міністр відмітив, що найскладніша ситуація з відпочинком сьогодні у Києві: "Сьогодні спостерігається один з найнижчіх показників оздоровлення дітей у Києві, а саме 29 з невеликим відсотків".

Табачник повідомив, що по оздоровленню дітей з 1 червня працює 14 тис. 402 дитячих заклади: "З 1 червня розпочали роботу по оздоровленню дітей та їхньому відпочинку 14 тис 402 дитячих заклади. Впродовж червня продовжать роботу по оздоровленню дітей ще 2 тис 523 заклади. Однак по оперативній інформації штабу по оздоровленню дітей 16 дитячих закладів, робота яких була запланована влітку 2011 року, за результатами перевірок комісії щодо їхньої готовності, у зв'язку з невідповідністю умов і суворій перевірці, функціонувати не будуть, а саме: АР Крим (3 заклади), Закарпатська область, Черкаська, Одеська також по три заклади та Луганська область - один".
Крім того, міністр відмітив, що впродовж цього року заплановано оздоровити 1 млн 354 тис дітей пільгових категорій та 65, 5 тис дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, тобто 96,5 % від всіх дітей сиріт.