ua en ru

Т.Корнякова обурена рішенням Печерського райсуду Києва щодо закриття кримінальної справи проти І.Бакая.

Заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова обурена рішенням Печерського райсуду Києва щодо закриття кримінальної справи проти екс-голови Державного управління справами (ДУС) Ігоря Бакая. Про це вона заявила журналістам після завершення розширеної колегії Генпрокуратури, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я рішенням Печерського суду особисто обурена. Я думаю, що так не буде, коли вкрали у держави такі об'єкти. Ми нікому нічого дарувати не будемо", - запевнила Т.Корнякова.
Відповідаючи на запитання про можливе опротестування рішення Печерського суду м. Києва в апеляційному порядку, Т.Корнякова зазначила: "Я не знаю, які будуть дії - це буде вивчатися слідчим управлінням, буде вивчати (заступник генпрокурора) Віталій Щоткін. Буде прийнято законне рішення".
Нагадаємо, 23 березня ц.р. Печерський районний суд м. Києва закрив всі кримінальні справи, порушені Генеральною прокуратурою України (ГПУ) і Прокуратурою м. Києва відносно колишнього голови Державного управління справами (ДУС) Ігоря Бакая.
І.Бакай отримав широку популярність в середині 1990-х рр. Тоді він очолював координаційну раду ЗАТ "Інтергаз", що здійснював поставки газу з Туркменії, що був прямим конкурентом корпорації "Єдині енергетичні системи України", якою на той момент керувала Юлія Тимошенко. У жовтні 2003 р. за Президента Леоніда Кучми І.Бакая призначили головою ДУС. Навесні 2005 р. в його відношенні було порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 364 і ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу ("перевищення влади і зловживання службовим положенням"). І.Бакай підозрювався в участі у незаконному продажі майнових комплексів "Готель"Дніпро", "Готель "Україна", а також нерухомості Національного комплексу "Експоцентр України". У грудні 2004 р. І.Бакай виїхав до Росії і на початку 2005 р. отримав громадянство РФ.