ua en ru

Сюмар наполягає на посиленні інформаційної безпеки України

Ситуація, коли в нинішніх умовах українські телеканали купують серіали, зняті на замовлення міністерства оборони Російської Федерації, через те, що вони дешевші, є неправильною. Таку думку висловила заступник голови фракції "Народний фронт", голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар 26 січня під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Україна не повинна популяризувати ті органи влади держави-окупанта, які сьогодні вбивають наших мирних громадян", - підкреслила вона.

"На сьогодні склалася ненормальна ситуація. Вже рік триває війна в Україні, а ми досі дивимось серіали, в яких російські "менти" або солдати є великими героями. Ми повинні тут дбати про свій національний інтерес, який полягає в тому, аби ми відверто визнали, що маємо дбати про свій інформаційний простір, про його розвиток, що у нас є своя ідеологія, своя історія, свої пріоритети і цінності ", - заявила політик.

При цьому Сюмар наголосила, що "завдання народних депутатів - максимально підтримати українських солдат і зробити так, щоб вони змогли ефективніше захищати Україну".

Заступник голови фракції "Народний фронт" повідомила, що нардепи розробили пакет законопроектів, спрямованих на посилення інформаційної безпеки України.

Крім того, голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики порушила питання власників медіаресурсів в Україні.

"Ось, наприклад, нам роздають безкоштовну газету "Вєсті". Ми не знаємо за які гроші вона фактично друкується, але здогадуємося про це. От є такий благодійник, який витрачає мільйони доларів на місяць для того, щоб безкоштовно повідомляти українцям про те, що відбувається в Україні. І, на жаль, люди, які це фінансують, знаходяться не в Україні. В умовах війни це не зовсім правильно", - заявила вона.

При цьому Сюмар додала, що в Україні є електронні ЗМІ, в яких 30 % власності фактично належить російському "Газпрому".