ua en ru

Ситника, Грицака та Полторака запросили на засідання комітету Ради з нацбезпеки

Ситника, Грицака та Полторака запросили на засідання комітету Ради з нацбезпеки Фото: засідання комітету з нацбезпеки (rada.gov.ua)

На засіданні розглядатиметься оприлюднена у ЗМІ інформація про корупцію при проведенні закупівель військової техніки та обладнання

Директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника, голову Служби безпеки України (СБУ) Василя Грицака та міністра оборони України Степана Полторака запросили на засідання парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони, яке відбудеться 18 квітня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні на сайті комітету.

Як зазначається, на засіданні комітету планують розглянути, зокрема, оприлюднені у журналі "Новое время" від 5 квітня поточного року факти корупції при проведенні закупівель військової техніки та обладнання.

Так, до участі у засіданні запрошені Ситник, Грицак, Полторак, а також головний редактор журналу Віталій Сич.

Також у ході засідання розглядатиметься питання щодо стану фінансування сектору національної безпеки і оборони за січень-березень 2018 року, а також низка законопроектів.

Відзначимо, в матеріалі журналу йдеться про "секретні закупівлі" та "підозрілі фінансові операції", до яких можуть бути причетні високопоставлені чиновники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування справи щодо посадовців Міністерства оборони України, підозрюваних у розкраданні понад 149 млн гривень державних коштів під час закупівлі палива.