ua en ru

Ситник заявив, що його з дружиною поїздка до Лондона не фінансувалася з держбюджету України

Ситник заявив, що його з дружиною поїздка до Лондона не фінансувалася з держбюджету України Фото: Артем Синтик

ник стверджує, що квиток до Лондона був куплений на його зарплату

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що його з дружиною поїздка до Лондона не фінансувалася з держбюджету України. Про це Ситник повідомив у коментарі телеканалу "112 Україна".

Він зазначив, що розслідування, передбачене частиною першою статті 364 Кримінального кодексу розпочато не відносно нього, а відносно посадових осіб НАБ, які перебували у м. Лондон.

"Підозру мені ніхто не оголошував... після того, як було зазначено, що з 1 жовтня, як ми починаємо працювати і починаються перші розслідування... з'явилось повідомлення, що проводиться якесь розслідування з приводу нашого візиту до міста Лондон", - повідомив Ситник.

Він пояснив, що 16 червня на адресу Антикорупційного бюро надійшло запрошення директору НАБ та його першому заступнику від Національної кримінальної агенції міста Лондона з пропозицією прибути на ряд зустрічей з правоохоронними органами Великобританії.

"У запрошенні було зазначено, що переліт та проживання у цій поїздці буде оплачено приймаючою стороною. Була достатньо інтенсивна програма перебування... Після того, як мною було ухвалено два розпорядження про відрядження до Лондона, відбулося моє відрядження", - сказав Ситник.
Він підкреслив, що на цю поїздку не було витрачено жодної копійки з держбюджету України.

Ситник також зазначив, що інформація ЗМІ про те, що у складі делегації НАБ була його дружина за рахунок державних коштів, не відповідає дійсності.

"Ми з моєї заробітної плати оплатили їх квиток до Лондона, і в неї була приватна мета - відвідання своїх родичів", - заявив голова НАБ.

Що стосується участі у поїздці Ірини Данько, то, за словами Ситника, вона забезпечувала комунікацію з міжнародними донорами і плату її перельоту та проживання здійснювала британська сторона.

"Є можливість звернутись до британської сторони з цього приводу - вона надасть відповідь", - заявив Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ситник включив свою дружину Ганну Ситник і радника Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки у Великобританію.