ua en ru

Ситник заявив, що у вересні буде вирішальна стадія справи Приватбанку

Ситник заявив, що у вересні буде вирішальна стадія справи Приватбанку Фото: "ПриватБанк" (РБК-Україна)

Коломойський і Боголюбов мали перекрити кредитний портфель ПАТ "ПриватБанк" до 1 липня 2017

Голова Національного антикорупційного бюро (НАБУ) України Артем Ситник заявив, що у вересні 2017 року буде проводиться вирішальна стадія справи ПАТ "ПриватБанк". Про це Ситник розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На думку Ситника, вирішальна стадія справи Приватбанку буде у вересні 2017 року, коли сторона захисту буде подавати позови на НАБУ. Також він додав, що у цій справі буде багато протистоянь.

"Справа Приватбанку зараз фактично на особливому контролі. Тому що є велика небезпека заподіяння великого збитку державі. Тому що акціонери банку досі не виконали своїх зобов'язань - не перекрили кредитний портфель, який фактично був мертвим, фіктивним", - сказав Ситник.

За його словами, Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - акціонери, які повинні були перекрити кредитний портфель ПАТ "ПриватБанк" до 1 липня 2017 року, проте досі не виконали свої зобов'язання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральная прокуратура порушила справу стосовно колишніх власників Приватбанку за доведення банку до неплатоспроможності.