ua en ru

Ситник заявив, що буде розглядати розслідування ГПУ як тиск на НАБ

Ситник заявив, що буде розглядати розслідування ГПУ як тиск на НАБ Фото: Артем Ситник

Глава НАБ запевнив у підтримці його з британської сторони

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що подальше розслідування Генеральною прокуратурою України (ГПУ) корупційних дій в його поїздці в Лондон він буде розглядати як спробу тиску на НАБ і його особисто. Про це Ситник заявив у коментарі телеканалу "112 Україна".

"З тих документів явно вбачається, що жодної корупційної складової там (у поїздці Ситника і його дружини в Лондон, - ред.) не було і ще раз підкреслюю, що британська сторона запевнила мене у своїй підтримці, і вона рекомендує Генеральній прокуратурі звернутися, якщо у неї є ще якісь питання з приводу цієї поїздки. Тобто якщо будуть якісь спроби надалі розглядати цю ситуацію, я буду розцінювати як тиск на мене особисто і на бюро, яке вже з 1 жовтня бажає розпочати свою роботу", - сказав Ситник

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала досудове розслідування проти голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, якого попередньо інкримінують кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Справу було відкрито після того, як з'явилася інформація, що Ситник включив свою дружину Ганну Ситник і "таємничу" радника Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки у Великобританію.

У свою чергу Ситник заявив, що його з дружиною поїздка в Лондон не фінансувалася з держбюджету України.