ua en ru

Ситник: затримання корупціонерів будуть проводити без піару і шоу

Ситник: затримання корупціонерів будуть проводити без піару і шоу Фото: голова Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артем Ситник

Відсоток справ, які до цього часу закінчилися вироком суду, - незадовільний

Затримання корупціонерів проводитимуться у рамках кримінально-процесуального законодавства, без усякого піару та шоу. Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артем Ситник в інтерв'ю, опублікованому в газеті "Голос України".

Так, за його словами, суспільство вже втомилося від гучних затримань, які потім нічим не закінчуються.

"Я маю великий досвід розслідування кримінальних проваджень, і якщо справа складна, то між моментом гучного затримання і до набрання чинності обвинувальним вироком суду може минути дуже тривалий проміжок часу. Гучні показові затримання починають дратувати, оскільки суспільство очікує результатів у вигляді повернення до бюджету корупційних коштів і справедливого покарання за скоєння корупційних злочинів", - зазначив Ситник.

Він також зазначив, що відсоток справ, які до цього часу закінчилися вироком суду, - дуже незадовільний.

"Затримання проводитимуться у рамках кримінально-процесуального законодавства, без усякого піару та шоу, оскільки для нас пріоритет - це рішення суду", - сказав Ситник.

Директор НАБ також нагадав, що на сьогодні вже склали присягу перші 70 антикорупційних детективів. За штатом їх передбачено 242, і набір триватиме до кінця 2015 року.

"Є вже і певні напрацювання. Проте, на жаль, досі не обрано і не призначено антикорупційного прокурора", - зазначив Ситник і додав, що детектив Антикорупційного бюро низку рішень приймає сам, а низку - за погодженням із антикорупційним прокурором, проводить процесуальні дії на підставі рішень слідчого судді.

"Тобто розпочати розслідування без антикорупційного прокурора неможливо", - резюмував очільник НАБ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конкурсна комісія визначиться з кандидатурою антикорупційного прокурора до кінця листопада 2015 р.